Jag gillar dessa mejerifria pannkakor för att de är tunna och smakar både mandel och kokos. Min son äter de också med stor förtjusning. Variera mjölsorten efter vad du är sugen på. Du kan även byta ut kokosmjölken mot hälften vatten hälften cream fraiche, grädde eller annan mjölk du gillar.
Till sex mindre mejerifria pannkakor:
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl (välj det mjöl du gillar bäst, hasselnötsmjöl är också väldigt gott)
- 1 dl kokosmjölk
- 1 nypa salt
Gör dina mejerifria LCHF pannkakor så här:
Vispa ihop äggen, tillsätt mandelmjölet och salt. Rör tills det är slätt. Tillsätt kokosmjölken. Stek på medelvärme i riktigt med kokosolja/smör. Var snabb under pannkakan med stekspaden och vänd bestämt så är det enklare. De håller ihop om dina rörelser inte är för långsamma och tveksamma. Servera med vispad kokosgrädde och bär, eller som på bilden, smetana och bär.
Tips: Testa gärna min jordgubbssylt, receptet hittar du här!
Om du saknar någon ingredients kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.