Ägg- och baconmuffins skulle jag nog vilja kalla ägg och bacon – deluxe. Det är den klassiska LCHF-frukosten (i alla fall som de flesta tänker sig den) men i lite roligare tappning. De är utmärkta på ett buffébord eller på en picknick också!
Ingredienser till fyra större ägg- och baconmuffins:
- 2 ägg
- 1 dl keso
- 1 dl riven ost
- Salt och peppar
- 1/2 paket bacon
- Tomat
- Timjan
Gör så här:
- Dela baconet i två delar och “klä” formen invändigt med baconet.
- Blanda ihop övriga ingredienser utom tomat och timjan.
- Fördela smeten i formarna, dela tomaterna och lägg ner dem i formarna.
- In i ugnen ca 20 minuter på 180 grader. Hela muffinsen ska stanna.
- Toppa med timjan.
3.8/5
(26 Reviews)
9 kommentarer
Mums! Ska testas imorgon!
Spännande. Provar gärna.
Kul! Gör så 🙂
Hur många muffins blir det?
Flåt nu såg jag. 4 st.
Tur att du hittade! Hoppas det smakade 🙂
Såg smarrigt ut och muffinsformarna ?var har du hittat dom?
Vad gott de låter. Hur många kh per muffins blir det?
Jag räknar inte kolhydrater, du kan lägga in ingredienserna i kostbevakningen.se så kan du kolla där. 🙂