Lakritsyoghurt med ingefärsblåbär – Jag har snöat in lite på kombinationen lakrits och ingefära. Det gör egentligen inte så mycket eftersom det är så vansinnigt gott! Här till en lyxig frukostyoghurt eller som en fräsch dessert. Dessutom bara älskar min son detta, vilket såklart känns toppenkul!
Till 3 mindre glas lakritsyoghurt:
- 1/2 dl cream fraiche/smetana (grädde 40 % funkar också bra)
- 1 dl turkisk/rysk yoghurt
- 1 krm lakritspulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 dl frysta blåbär + 1/2 dl frysta blåbär
- 1 bit ingefära ca 2×2 cm
- En skvätt vatten (max 1 msk)
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser till yoghurten, och fördela i glas.
- Värm 1 dl blåbär med ingefäran som du finriver, och lägg till en liten skvätt vatten.
- Låt puttra på svag värme några minuter. Gärna så att vattnet kokar bort (vi tillsätter vattnet för att bären inte ska bränna fast).
- Lägg sedan ner den resterande 1/2 dl blåbär i de uppvärmda blåbären, och lägg över yoghurten. Klart att servera.
Tips:
Detta blir supergott att toppa med min lakrits och ingefärsgranola!
4/5
(2 Reviews)
3 kommentarer
Fanny
Det låter otroligt gott.
Har ju skrivet innan att granolan med lakrids o ingefära alltid finns hemma hos oss. Nu sist gjorde jag den med kardemumma, som omväxling men idag gör jag favoriten igen.
Tack för din inspiration.
Hälsningar Agneta Andersson
I vilken del dkavsniljpulvret vara?
i yoghurten!