Chiapudding med citron och blåbär – superkombo!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Chiapudding med citron och blåbär Jag älskar chiapudding. Jag älskar citron. Jag älskar blåbär. Vilken kombo!

Chiapudding med citron och blåbär

Ingredienser till 4 små/2 stora puddingar: 

Gör så här

  1. Blanda samman allt utom blåbären så det blandar sig ordentligt.
  2. Sedan lägger du i blåbären och fördelar i valfria skålar.
  3. Låt stå och dra minst tre timmar, men gärna över natten.
  4. Klart!

TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Hej!
Tack för all inspiration du ger!
Har en liten fråga….Jag gjorde chiapudding efter ditt recept igår och idag när vi tog ut dom ur kylen och skulle äta dom så var det bara ”pudding” i botten och väldigt mycket vätska ovanpå. Vad har jag gjor för fel tror du? Använde risentas frön. Smaken var mums 🙂
// Henrietta

Hej Henrietta! Rörde du om ordentligt så alla frön blandades med vätskan? Det du beskiver hände mig första gången jag gjorde den enligt ett annat recept. Då var den lös redan när jag la den i formarna. Sedan insåg jag att man måste röra ordentligt innan. och det kan vara bra att låta den stå framme en stund och suga vätska, då har du chans att reglera vätskan direkt/strö i lite mera frön om de inte gör som du vill att de ska göra. Stor kram till dig!

Tack så mycket för svaret! Ska testa med att låta den stå en stund innan jag häller upp den =)
Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.