Jag var sugen på något som påminde om ris à la malta. Chiapudding med apelsinzest tycker jag blev något som kunde stilla mitt sug efter det.
Ingredienser till 2 stora portioner eller 4 små chiapudding med apelsinzest:
- 2 dl kokosgrädde
- 1 dl vatten
- 2 msk grädde
- 4 msk chiafrön (jag använder risenta, olika frön tenderar att suga upp olika mycket vätska)
- 1 krm vaniljpulver
- 2-3 tsk apelsinzest (ekologisk apelsin)
Så här gör du:
Blanda ihop samtliga ingredienser och fördela i skålar/glas. Rör om några gånger den första halvtimmen så du märker att allt blandar sig. Låt stå över natten i kyl alternativt kan du göra den på morgonen och äta till lunch, ge chiafröna minst tre timmar i kyl.
3.5/5
(4 Reviews)
4 kommentarer
“typ gör på morgonen ” Vad då gör???? Ska man koka den eller? Vänligen skriv ett mer utförligt recept. Tack
Nu har jag förtydligat receptet. Hoppas det blir klarare hur du ska göra. Som sagt ska du bara blanda ihop allt, ingen kokning, eller liknande.
Kan väl inte bli tydligare . Blanda ihop och låt stå kallt över natten .
😉