lesscarbs lchf

Tips för att läka tarmen – Glutamin

Inlägget innehåller en köplänk (adlinks) till Bodystore

Jag har som många vet IBS och eksem i min hand. Jag har testat massor av olika saker för att läka min tarm, en del i det är ju min gluten- och mjölkfria kost. Den senaste tiden har jag testat Glutamin som jag hör mycket bra om, och jag upplever att det hjälper! Om du har problem med magen tycker jag absolut att du ska testa. 

Vad är glutamin?

Glutamin är en av 20 aminosyror kroppen behöver för proteinbygge. En av de viktigaste uppgifterna är att fungera som bränsle för tarmcellerna. Och som du vet är huden tarmens spegel, så eksem kan absolut bli bättre också! En skadad tarm behöver all näring den kan få, så varför inte boosta den lite extra?

Hur kan det hjälpa mig?

Om du kropp är stressad, skadad eller liknande har kroppen svårt att tillverka det glutamin den behöver (som den annars kan). Behovet ökar ju dessutom vid läkning och när kroppen behöver repareras, och har du då låga nivåer eller brist förstår du själv hur dåligt det är. Då behöver kroppen lite hjälp 🙂

Dos?

Börja med 1 tsk morgon och kväll, öka sedan dosen till upp till 20 gram/dag. Du borde märka effekt efter 4-8 veckor. Jag upplevde att mina eksem snabbt blev bättre, redan efter någon vecka eller två. Och magen tycker jag är lugnare nu än tidigare.

Märke?

Jag har kollat runt på olika märken och fabrikörer, men den jag tillslut valde innehöll samma saker som de lite dyrare och var lika ren (enligt tillverkaren) så jag testade denna från Star nutrition, den är förhållandevis billig och den smakar neutralt.

glutamin

 

OBS: Du som är känslig mot smakförstärkaren glutamat, kan reagera negativt på L-glutamin. Jag är det men har inte reagerat alls på detta märke.

Barn med läckande tarm, och autistiska symtom kan och bli hjälpta av glutamin. MEN. Använd med försiktighet, var vaksam om barnet beteende förändras. Vissa beskriver att deras barn visat ett aggressivt beteende som inte är deras vanliga jag.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

11 kommentarer

Hej!Tack för en fin hemsida!har precis själv börjat med glutamin,och har börjat träna styrketräning.

Hej!
Här är ett annat tips om L-Glutamin:
Har du problem med huvudvärk som kan utlösas av dofter?
Om tarmslemhinnan läcker släpper den igenom osmält protein som kommer ut osmält i blodomloppet. När detta passerar hjärnan kan huvudvärk utlösas!
Så det kan finnas många skäl till att laga tarmslemhinnan med glutamin.
Mig hjälpte det!!
Lycka till!
Ginger

Hej!
Hamnade här då jag sökte info om L-Glutamin.
Har microskopisk colit och tagit L- glutamin i ca 2 mån. Tror att det är bättre….men läser att det har många andra fördelar.

Hej och varmt välkommen! Ja, det finns ett gäng fördelar. Kosten är också viktig, glutenfritt nr ett sedan gärna mjölkfritt och mycket grönt. Lycka till, kram Fanny

Hej!
Tack för intressant info! Jag vill prova att ge L-glutamin till min 9- årige son. Hur mycket kan jag ge? Är det samma dos för honom som för oss vuxna?

Hej! Jag läste ditt inlägg om kollagen förut ock beställde hem det. Men jag blev lite förvirrad, kan man ta kollagen och L-glutamin samtidigt? Jag fick nämligen det som rekommendation av min läkare att äta L-glutamin.

Hej. Du säger att du dina eksem blev bättre. Försvann dem helt tillslut och slutade du att klia under natten? Mvh fia

Hej! Har hittat till din sida och jag är frälst. Kommer använda många av dina tips och recept. Hur intar du glutaminet? Med vatten eller mat? Mvh Linda

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök