Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma
Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i kylen under veckan. Försvinnande goda!
Glutenfritt nyponbröd – barnens favorit
Glutenfritt nyponbröd är ett syrligt, gott och mättande bröd som hela familjen älskar. Det är lätt att göra och går bra att frysa in. Det blir väldigt saftigt också och jag hoppas att du vill testa!
Glutenfritt rödbetsbröd – min barndomsfavorit!
Glutenfritt rödbetsbröd är ett recept som bygger på min glutenfria limpa med teff och durra, men med lite modifikation. Bröden får en något jordigare och sötare smak, precis som rödbetor har, kanske inte så konstigt, men jösses alltså, de är så goda och tar mig direkt tillbaka till min bardom när min mamma lagade dessa (fast med gluten då). Att kunna ge mina barn samma fantastiska smakminne som jag fick, det värdesätter jag högt.
Glutenfri limpa – perfekt att rosta och frysa
Glutenfri limpa är något jag brukar göra till barnen och min man. De vill gärna ha bröd då och då, och då känns det bättre att baka ett bröd än att köpa ett som både är dyrare och innehåller fler tveksamma ingredienser. Receptet är naturligt glutenfritt, och passar därmed inte dig som äter LCHF. Men i inlägget finns tips för dig som gör det.
Jordnötskakor med mörk choklad – paleo/vegan
Jordnötskakor som du inte behöver grädda, som du kan svänga ihop på några minuter och sedan frysa. Du kan doppa i choklad eller låta bli, det blir supergott hur du än gör det. Barnen och min man älskade dem, och även familjen Gatti med tre barn (de som driver gymmet jag tränar på du vet) Ett recept att testa helt klart!