Martina Johansson

Gästinlägg: Martina Johansson tipsar om vardagsträning

Du kommer att få se mer av teamet Fanny/Martina framöver, varför inte smyga igång med ett gästinlägg på varandras plattformar? Här kommer Martinas bidrag till dig som hänger här. Jag bad henne skriva om träning, och hur man får det roligt, och hur man ska integrera träningen i sin livsstil. Något hon är grym på. Jag inspireras väldigt mycket av henne och vi har blivit mycket goda vänner det senaste året. Vi kommer alltså att göra fler, större saker tillsammans framöver så håll utkik. Nu lämnar jag över till Martina Johansson – the one and only!

 

Martina Johansson bloggar om LCHF; hälsa och träning på martinajohansson.se spana in hennes grymma blogg! 

 

Det handlar om rörelseglädje!

Att träna är en jätteviktig komponent i en hälsosam livsstil oavsett livssituation. Tyvärr klingar ordet träna lite olika för olika personer, och det är inte alla som blir eld och lågor över det. Många ser det som ett nödvändigt ont, och andra får dåligt samvete för att annat alltid tycks komma emellan. Det blir inte bättre av att vi hela tiden bombas av bilder på vältränade människor; den där instagrambruden som fick barn igår och redan står och pumpar på gymmet. Nej far åt helvete! De här tankarna och de förutfattade meningarna kring vad träning är, minskar sannolikheten för att vi faktiskt ska komma igång och träna. Det måste vi ändra på!

Fitness på gott och ont

För det första; visste du att inget annat land har en så stark fitnesskultur som Sverige? Fördelen är att det därför är superbilligt med idrottsklubbar och gymmedlemskap jämfört med andra länder, men nackdelen är att vi kopplar ihop träning med fitness. Det är absolut inte samma sak! Du kan vara supervältränad utan att se ut som en fitnessmodell, och du kan träna och vara i bra form utan att lyfta vikter. Det finns egentligen inga regler när det kommer till träning, utan nyckelordet är rörelseglädje! Det låter fjantigt kanske, men har du rörelseglädje så förbättrar du din hälsa avsevärt.

Vilken är den bästa träningen?

Jag får många mail från mina läsare om vilken träning som är ”bäst” och svaret är den träningen som får dig att träna! Det kommer alltid råda ett litet krig kring vilket som är den ”bästa träningen” och forskare kommer att uttala sig om att det är skitbra med yoga men inte crossfit, löpning är meningslöst och intervallträning är toppen. Men om man inte gillar yoga då? Fundera över när du senast tyckte att det var skoj att träna, vad gjorde du då? Det är där du ska börja för att hitta glädjen i att röra på kroppen och minska mängden stillasittande. Det är vad det handlar om.

Sitt mindre på rumpan!

Kroppen älskar att röra sig och hatar att sitta still, våra kroppar är inte designade för att sitta på rumpan hela dagarna! Kan du cykla till jobbet? Vill du gå en danskurs? Är du sugen på styrkelyft? Det är bara att testa sig fram och skippa tankarna på att du ska se ut på ett visst sätt eller straffträna dig i form på en tråkig motionscykel. Det funkar aldrig i längden och sanningen är att ingen har någonsin fått en grym och stark kropp av den inställningen. Fråga dig istället vad du kan göra idag för att få in mer rörelseglädje i vardagen! Om du har barn är det ett jättebra sätt att få in mer familjetid och röra på sig tillsammans.     

Hoppas att du gillade detta! Vi hörs /Martina Johansson

samarbete-lesscarbs-highfatfitness
Du kommer att se mer av oss tillsammans framöver. Martina Johansson och Fanny Lindkvist, det hörs ju på långa vägar hur bra det blir när vi gör saker tillsammans. Här skrev vi till exempel ett kontrakt. Mer info kommer, stay tuned! 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök