Torkade oliver. Har du hört nått så knasigt? Verkligen gott att smula över lax, en sallad, bland med rostade nötter/frön eller varför inte äta som de är som snacks? Väldigt enkla att göra och roliga att bjuda på.
Torkade oliver
Ingredienser:
- Kärnfria oliver
Gör så här
- Skaka av oliverna så de inte är så fuktiga.
- Lägg oliverna på en tallrik med hushållspapper på. Lägg inte för fullt på tallriken, låt det vara lite luft mellan oliverna.
- Kör i micron full effekt några minuter cirka 3-4 (svårt att säga exakt eftersom olika microvågsugnar har olika effekt) öppna och skaka om, upprepa tills de är helt torra och går att smula sönder. Jag behöver köra oliverna cirka 4-5 omgångar innan de är torra. Förvara i en burk (men förmodligen går de åt direkt. 🙂
Tips!
Kolla gärna in mina egna soltorkade tomater också!
3.8/5
(12 Reviews)
6 kommentarer
Jag körde på full effekt i 4 minuter. Skakade om tallriken och ställde in den i mikron igen. Efter en minut eller två började det brinna i pappret. Snabbt tog jag ut tallriken och ställde den på ett grytunderlägg. Efter nån minut sprack tallriken i hundra bitar… Min mikro är på 850W
Nästa försök gick bättre 🙂 Då körde jag 3 min + 1 min på näst högsta effekt + 1 min på halv effekt. Perfekt krispiga och goda torkade oliver!
Haha, det var ju knasigt! Har aldrig hänt mig, men på ett sätt tur att det hände dig så vi vet vad som kan hända… 🙂 Visst är de goda! Mums.
Hej, någon som har gjort i ugnen och har tips om grader och tid?
Jag kan tänka mig att det går utmärkt på ca 100-120 grader tills helt torra, vet inte exakt tid, om du testar berätta gärna! 🙂
Otroligt gott att halvera gröna oliver, pressa ut vätskan och torka i mikron på 800w,, på hushållspapper ca 3,5min x ca 3gånger! Svingott! Wow! Tack
Äntligen ett recept som levererar!