Här har du kärlek på en tallrik. Rökiga biffar, mos och svamp. Verkligen mina favoriter, höstigt och värmande.
Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller
Ingredienser till 4 personer:
- 800 gram nötfärs
- Ca 2 tsk salt
- 1 msk Mapuche fire
- 1 vitkålshuvud
- kokosolja utan smak
- Salt och peppar
- Valfri mängd kantareller
Gör så här
- Koka upp vatten till vitkålen.
- Blanda färsen med Mapuche fire och salt.
- Strimla vitkålen och koka den cirka 10 min i saltat vatten.
- Forma till biffar och stek på först lite högre värme för yta, sedan sänker du värmen för att steka igenom (eller till den stekgrad du gillar)
- Smörstek kantarellerna och salta efter smak.
- Häll av vattnet från kålen och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk, stavmixa slätt och smaka av med salt.
Tips!
Om du gillade det här receptet, se till att kolla in mina mapuchebiffar med chimichurri
0/5
(0 Reviews)
1 kommentar
Testade att göra vitkålsmos i dag för första gången. Alltså!!! Det var ju supergott!!! Slår blomkål och broccolimos med hästlängder!
Tack för den! 🙂