lamm_och_zucchini_med_timjan

Lamm- och zucchinilåda med timjan

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Har man en kompis som älskar halva-priset-jakt-på-ekokött lika mycket som jag och han dessutom är gotlänning blir det lamm gärna och ofta. Faktiskt oftare och oftare i vårt hem. Det är ju supergott! Om du mot förmodan inte gillar det kan du ta vilken annan färs du vill.Till fyra personer:

  • 2 större zucchini
  • 1 gul lök
  • 500 gram lammfärs
  • 1 burk krossade tomater (brukar vara ca 400 g)
  • 1 dryg tsk torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • Knappt 1 tsk herbamare
  • Salt och peppar samt kokosolja till stekning
  • Valfri ost att toppa med i valfri mängd, jag använda knappt 1/2 dl grovt riven fårost.
  • Avokado samt god olivolja som tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär zucchinin i centimetertjocka bitar. Lägg på plåt och salta. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Hacka löken och bryn den i lite kokosolja, tillsätt sedan färsen och bryn även den.
  4. Tillsätt tomatkrosset, timjan, tomatpuré, 1 riven vitlöksklyfta, herbamare och peppar. Smaka av så du är nöjd med saltmängden. Låt puttra ihop några minuter.
  5. Blanda samman köttfärssåsen och zucchinin och häll över i en form. Toppa med ost och låt den sedan smälta i ugnen några minuter.
  6. Servera med avokado och en smarrig olivolja.

Tips:

Om du älskar ost kan du ha i valfri mängd i steg 5 när du blandar runt allt innan det åker ner i formen.

5/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök