Har man en kompis som älskar halva-priset-jakt-på-ekokött lika mycket som jag och han dessutom är gotlänning blir det lamm gärna och ofta. Faktiskt oftare och oftare i vårt hem. Det är ju supergott! Om du mot förmodan inte gillar det kan du ta vilken annan färs du vill.Till fyra personer:
- 2 större zucchini
- 1 gul lök
- 500 gram lammfärs
- 1 burk krossade tomater (brukar vara ca 400 g)
- 1 dryg tsk torkad timjan
- 1 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- Knappt 1 tsk herbamare
- Salt och peppar samt kokosolja till stekning
- Valfri ost att toppa med i valfri mängd, jag använda knappt 1/2 dl grovt riven fårost.
- Avokado samt god olivolja som tillbehör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär zucchinin i centimetertjocka bitar. Lägg på plåt och salta. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Hacka löken och bryn den i lite kokosolja, tillsätt sedan färsen och bryn även den.
- Tillsätt tomatkrosset, timjan, tomatpuré, 1 riven vitlöksklyfta, herbamare och peppar. Smaka av så du är nöjd med saltmängden. Låt puttra ihop några minuter.
- Blanda samman köttfärssåsen och zucchinin och häll över i en form. Toppa med ost och låt den sedan smälta i ugnen några minuter.
- Servera med avokado och en smarrig olivolja.
Tips:
Om du älskar ost kan du ha i valfri mängd i steg 5 när du blandar runt allt innan det åker ner i formen.
5/5
(3 Reviews)
1 kommentar
recept