Fiskfärs med tapenade

Fiskfärs med tapenade – fräsch variation till köttfärs!

Jag misslyckades lixom… Men det blev superbra ändå. Jag glömde nämligen att ha i fiberhusk i mina torskbiffar med tapenade, så biffarna blev färs när jag stekte dem. Haha. Men hjälp så smaskigt det blev, tänker mig en taco med denna färs, eller med stekta fint strimlade grönsaker och en god yoghurtsås. Ibland måste man misslyckas för att lyckas.

 

Fiskfärs med tapenade

 

Ingredienser till cirka 2-3 personer:

  • 400 gram torskfile (brukar köpa MSC-märkta block)
  • 1/2 sats grön tapenade (servera den andra halvan till biffarna)
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till stekning

 

Gör så här

  1. Gör tapenaden enligt recept.
  2. Kör samtliga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
  3. Forma lite slarviga biffar/bullar/klumpar (kalla det vad du vill) de kommer ändå falla samman till en färs i pannan. 🙂 Stek i smör.

På bilden serverar jag färsen tillsammans med avokado, tomat, oliver och purjolök. Gör en god sås genom att blanda ner resten av tapenaden med turkisk/rysk yoghurt.

Tanken var alltså från början att göra mina torskbiffar med grön tapenade.

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök