Fiskburgare med parmesan

Fiskburgare med parmesan och varm citronsås

Fiskburgare med parmesan istället för sesamfrön som jag brukar göra blev kanon! Här med den syrliga härliga varma citronsåsen och en fräsch sallad med ångkokt broccoli, avokado, rödkål, tomat och ruccola.

 

Fiskburgare med parmesan och varm citronsås

 

  • 400 g vit fisk
  • 1/2-1 tsk herbamare
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • 60 g parmesan (ca 2 dl)
  • Peppar
  • Smör till stekning

 

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar, lägg ner tillsammans med äggula, herbamare och peppar i en matberedare mixa till en färs. Forma 6 biffar.
  2. Riv parmesanosten fint. Vänd biffarna i parmesanen. Vispa upp ägget och vänd försiktigt biffarna i ägget och sedan i parmesanen igen. Detta blir en dubbelpanering.
  3. Stek på svag värme några minuter på varje sida.

Här hittar du den varma citronsåsen som är ett äldre recept.

 

Tips!

Väldigt gott att hacka i färsk chili, örter eller ingefära i biffarna!

Här är min andra smarriga fiskburgare med goda tillbehör.

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök