Fiskburgare med parmesan istället för sesamfrön som jag brukar göra blev kanon! Här med den syrliga härliga varma citronsåsen och en fräsch sallad med ångkokt broccoli, avokado, rödkål, tomat och ruccola.
Fiskburgare med parmesan och varm citronsås
- 400 g vit fisk
- 1/2-1 tsk herbamare
- 1 äggula
- 1 ägg
- 60 g parmesan (ca 2 dl)
- Peppar
- Smör till stekning
Gör så här
- Skär fisken i mindre bitar, lägg ner tillsammans med äggula, herbamare och peppar i en matberedare mixa till en färs. Forma 6 biffar.
- Riv parmesanosten fint. Vänd biffarna i parmesanen. Vispa upp ägget och vänd försiktigt biffarna i ägget och sedan i parmesanen igen. Detta blir en dubbelpanering.
- Stek på svag värme några minuter på varje sida.
Här hittar du den varma citronsåsen som är ett äldre recept.
Tips!
Väldigt gott att hacka i färsk chili, örter eller ingefära i biffarna!
Här är min andra smarriga fiskburgare med goda tillbehör.
5/5
(1 Review)