Detta var den rätt som fick min man på fall. Något så enkelt. Men tror att det var det som gjorde att han föll, enkelt, vackert, gott och lite otippat. Som jag ungefär 🙂
Blomkål med kasslersås
Ingredienser till fyra personer:
- 500 g kassler (av gris eller kalkon)
- 5 dl kokosgrädde/mjölk
- 2 vitlöksfklyftor
- 3 msk tomatpuré
- Herbamare efter smak (tänk på att kasslern i sig är salt)
- 1 blomkålshuvud
Gör så här
- Koka upp vatten till blomkålen (salta).
- Skär kasslern i mindre bitar.
- Koka ihop kokosgrädden/mjölken med riven/pressad vitlök och tomatpuré.
- Lägg ner kasslern når det är 5 minuter kvar tills allt är klart så den inte blir torr, men fortfarande varm. Smaka av med herbamare i slutet, när kasslern gett ifrån sig sitt salt. Annars finns risk för att det blir för salt.
- Sjud blomkålen al dente, cirka 5-7 minuter.
- Servera med en bladsallad.
Tips!
Gillade du det här receptet borde du även kolla in min mozzarellafyllda kassler med varm tomat- och basilikasås
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Verkar god. Synd bara att det inte finns kassler att få tag på utan en massa E-ämnen som Maltodextrin etc.
Ja jag håller med, det är omöjligt att få tag i. Men detta äter jag någon gång per år, inte ofta alls. 🙂