Det här är barnens plättar. Som jag gör när de har kompisar över, så de inte skräms över våra matvanor, som oxkinder, rödkålssallad med sesampasta och annat “konstigt”. Jag serverar dessa plättar med tinade bär och kokosgrädde och hittills har de aldrig slagit fel. Hoppas att de ska smaka stora och små smaklökar hos dig också! Nöt- och mejerifria. Till 4 personer:
- 3 ägg
- 2,5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
- 2 dl pofiber
- 1/2 dl kokosmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- Knappt 1 tsk salt
- Kokosolja eller smör/ghee att steka i
- Bär och kokosgrädde till servering
Gör så här:
- Knäck äggen och vispa samman med kokosmjölken/grädden.
- Tillsätt resten av ingredienserna, smeten blir tjock.
- Värm en panna med rikligt med fett, låt inte pannan bli för varm.
- Forma bollar med en sked och tryck ut dem i pannan till plättar.
- Stek cirka fyra minuter på varje sida på svag värme så de inte bränns. Plättarna suger rätt mycket fett så var inte snål på den fronten. 🙂
Tips:
Barnen tycker också att dessa är toppen som “hamburgare” kalla med pålägg i mitten. Som en macka alltså. 🙂
Dessa plättar påminner mig om några potatisplättar som min mamma brukade göra till mig när jag var liten. Ibland hade hon i en liten bit hackat rökt kött, som bacon, kassler eller liknande som hon först stekte.
4.4/5
(16 Reviews)
2 kommentarer
Ser gott ut ?
Har ingen kokosmjölk/kokos grädde hemma. Undrar om det går att använda vanlig vispgrädde istället ?
varför saknar så många av dina recept ingredienser?står bara mängden på flera?