Dessa små raringar tycker jag har en given plats på dessertbordet kring jul. Nötiga och pepparkakiga på samma gång. Enkla att göra, vilket såklart är skönt om du ska göra mera julgodis.
Nötiga Pepparkaksbollar
Ingredienser till cirka 10 mindre pepparkaksbollar:
- 60 g hasselnötter
- 1 tsk sötning sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
- 30 gram smör
- 1/2-1 tsk pepparkakskrydda
Gör så här
- Mixa nötterna fint i matberedare.
- Torrosta dem i en panna tills de blivit rostade, akta så de inte bränns.
- Låt svalna
- Blanda sedan samman allt, smaka av med pepparkakskrydda. Jag blir inte riktigt klok på dessa bollar, tror att det har med nötterna att göra. Ibland behövs nämligen mer krydda, ibland räcker det med 1/2 tsk.
- Forma till runda bollar, rulla i kanel eller pepparkakskrydda och ställ in i frysen.
- Ät dem direkt från frysen eller något tinade.
Tips!
Om du gillade dessa borde du kolla in min mjuka pepparkaka
Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
4.5/5
(4 Reviews)