Bettys snabba bröd. Vilken succé! Idag gjorde jag och Betty en variant på Lesscarbs snabba bröd, men utan mejerier och mandelmjöl. Resten av familjen gav tummarna upp. Gott och väldigt enkelt att göra. Vi la på solroskärnor på toppen, men Betty ångrade sig och tyckte inte alls att de skulle vara med när det var klart.
Bettys snabba bröd.Vilken stolthet när hon fick bjuda pappa Zarko, Sixten och mig. Det är det som är så fint med att involvera barnen i köket. Jag gör alltid det. Det kan bli mycket rörigar och stökigare, men det är så värt det. Köket är en plats för alla.
Bettys snabba bröd
En mindre form ca 20×30 cm (eller 5-6 små bullar):
- 1/2 dl kokosmjölk/kokosgrädde
- 1 dl vatten
- 2 ägg
- 1 dl pofiber
- 2 tsk fiberhusk
- 1/2 dl sesammjöl
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1/2 dl solrosfrön
- 1,5 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman kokosmjölken, vatten och ägg i en bunke.
- Blanda ihop övriga ingredienser och blanda sedan ihop dem med äggsmeten. Låt därefter vila några minuter.
- Forma till 5-6 bollar eller som på bilden till en platt kaka ca 20×30 cm. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, upp mot 20 om du gör bullar.
- Låt svalna och servera med din favorittopping.
Vi tycker att smak och konsistens påminner om scones, och tack vare att vi inte använder mandelmjöl blir det mindre “söt” smak och mer brödlikt. Här hittar du receptet på det vanliga receptet på lesscarbs snabba bröd som vi utgått ifrån.
12 kommentarer
Låter gott! Och vad duktig Betty är! Kanon att ha med barnen i köket! Win-win för alla! Dick har jag inget sesammjöl hemma. Får kanske testa ditt snabba bröd så länge!
Du kan ju ta pofiber eller så istället 🙂
Så goda! Passade på att forma 2 till korvbröd. Blev kanon!
Vilken bra idé! Härligt tack! 🙂
Fungerar det att baka kvällen/dagen innan? Hållbarhet? Går det att göra större sats och frysa in?
Ja det funkar bra! Håller några dagar, går bra att frysa.
Bakat detta för första ggn idag. Ska med på utflykten till Läckö slott och Spikens fiskeläger. Men allt en liten smakbit till frukost Å vad gott det smakade Tack så himla mkt. Även pojke 5 år snart godkände det
Vad roligt att höra! 🙂
Hej
Tyvärr finns inte pomjöl här i UK.Vad ska jag ta istället, som fungerar bra?
Mvh
MonaLisa
Du kan använda mandelmjöl!
Hälsa Betty att hennes bröd var absolut i toppen av lchf-bröd. Helt perfekt, det kommer bli en storfavorit hos oss?
Vad roligt att höra! 🙂