Lesscarbs matkasse: LCHF, glutenfri och paleo

Jag tycker att matkassar kan vara ett superbra alternativ om du har idétorka vad du ska laga, om du har väldigt ont om tid eller om du har något speciellt mål med din kost, som att du tränar mycket eller behöver äta exempelvis glutenfritt under en period.

Min matkasse hos Gastrofy – glutenfri, passar lchf och paleo

Tidigare skapade jag en egen matkasse via Gastrofy, den finns tyvärr inte kvar. Detta eftersom Gastrofy lagt ner sin verksamhet. Jag vill tacka alla som köpt matkassen, som älskat den och skrivit snälla saker om den. Detta är något som många frågar mig om. Däremot finns det många andra matkassar att välja bland som både är glutenfria, mjölkfria och jättegoda.

Vilken matkasse ska jag välja istället?

Det finns många olika matkassar att välja bland. Matkasse.com har sammanställt ett antal olika matkassar, för att du ska kunna jämföra och hitta din favorit. Där kan du välja bland olika kategorier, som veganskt, glutenfritt, paleo, student med flera. Välj en matkasse som passar dina behov och din ekonomi. En fördel med matkasse är att du minskar spontanköp och sådant som du inte behöver. Kassen är noga sammansatt för att minska matsvinn och onödiga varor som annars lätt slinker med i kundkorgen.

Barn älskar matkassen

Alla mina recept i min matkasse var kontrollerade, kvalitetssäkrade och godkända av mina barn, som då var under 5 år. De tycker fortfarande bäst om smakrik och spännande mat. De är gärna aktiva i matlagningen och på så vis tycks maten smaka ännu bättre! Hos matkasse.com kan du välja kategorin barnvänlig matkasse och

Fördelar med en barnvänlig matkasse

En barnvänlig matkasse kan ha många fördelar, speciellt om barnen har några allergier eller om man fastnar i en loop med samma recept vecka ut och vecka in. Genom att införa olika recept varje vecka lär sig barnen från tidig ålder att äta varierat, vilket de har nytta av genom hela livet. Jag tycker att det är mycket viktigt för matlusten och matglädjen att involvera barnen i matlagningen, och om recepten är enkla och goda underlättar det såklart mycket!

Som förälder finns det ett gäng fördelar med att välja en barnvänlig matkasse:

  • Enkelhet – Middagsplaneringen och matinköpen blir både enkla och smidiga. Matkassen levereras vanligtvis direkt till din dörr, vilket gör att du inte behöver handla med hela familjen.
  • Variation – Matkassar innehåller ofta recept med olika ingredienser och smaker, vilket kan hjälpa till att utöka barnens favoriträtter till mer än en handfull rätter.
  • Sparar tid – Många barnvänliga matkassar är också anpassade för att gå snabbt att laga. Detta är såklart skönt om man har ont om tid för matlagningen.
  • Flexibilitet – En annan fördel med en barnvänlig matkasse är att många leverantörer erbjuder flexibla alternativ för att anpassa matkassen efter dina behov och preferenser.
Kryddig helstekt kyckling med ugnsbakad blomkål
Kyckling och blomkål som jag stekt i stekpannorna och majon har jag gjort med min stavmixer. Detta var ett recept som fanns i min matkasse.
Sök