Vad göra med julrester + Erbjudande från DN

Annonssamarbete med Dagens nyheter

Vad göra med julrester egentligen? Något enkelt, gott och kanske lite nyttigare och lättare? Och hur kan man fördriva lite tid på jullovet som involverar hjärngympa och samtidigt känns givande och intressant? Ja, alltså jag har svaren vad du gör med maten, och med mitt erbjudande får du en månads gratis prenumeration på DN.se och kan köra quiz, korsord, se på nyhetsinslag och läsa massor. Precis vad jag gillar att göra på julen. Lata mig på ett bra sätt med min mamma eller svärmor.

Vad göra med julrester, varför varför varför dyker denna fråga upp varje jul, haha! Att vi inte lär oss. Varför lär vi oss inte att 1. Köpa mindre 2. göra typ samma restförvandlare varje år så det blir ännu lättare och skönare? Men jag tänkte att med min enorma receptskatt kan jag ge massor av tips, och samtidigt bjuda på vår frukost och dela erbjudandet från DN på samma gång. Många flugor i en smäll med andra ord.

Erbjudande från DN

Jag har aldrig gillat papperstidning, tycker det känns så omiljövänligt, dessutom är jag inte intresserad av alla delar, exempelvis sportdelen. Då är det perfekt att läsa digitalt. Och korsorden och quizen är superkul, quiz körde vi alltid i skolan, och det är en perfekt nyhetssammanfattning tycker jag. En kille i min klass, Staffan, hade alltid 12 rätt, imponerande. Så högt brukar inte jag ligga… Men just såhär när jag är ledig med barnen och har mer tid, då brukar jag snappa upp mer, eftersom jag hinner läsa mer.

Erbjudandet ger 1 månad gratis prenumeration, sedan kostar det 99 kr/månad utan bindningstid. Erbjudandet gäller tills vidare.

 

Vad göra med julrester
Det finns massor av nyheter att läsa, quiz, korsord med mera!

Vår frukost

Vi åt lite blandade rester, allt är inte med på bilden, men detta syns:

 

Vad göra med julrester

Okej, nu hoppar vi till tipsen kring julresterna, som jag tror att många längtar efter. Det kan ju även vara en superbra idé att köpa på sig julmat som brukar reas ut, eftersom många lever fattigt i januari.

Här kommer några förslag vad du kan göra med några populära rätter på julbordet:

Lax

  1. Matmuffins med rökt lax, färskost och lök
  2. Omelettwrap spenat/wasabimajo med lax
  3. Gravlaxsallad med dillmajo

Sill

Gör en redig kesoplätt eller lango, toppa med sill, kokt ägg, majo och lök

Köttbullar

  1. Guldris, finns i min bok eller så gör du helt enkelt blomkålsris, blandar med köttbullar och grönsaker, färga gult (guld) med gurkmeja.
  2. Lägg på en brödbit med rödbetssallad eller rödkål
  3. I en omelettwrap med grönsaker
  4. Köttbullar + mos = klassiker

Prinskorv

Korvrulle!

Julskinka

Här har jag sedan innan samlat massa tips hur du tar hand om julskinkan!

 

Vad göra med julrester
Här har vi två personer som älskar att äta upp rester. De tycker att det är fantastiskt att trolla med maten.

 

Vad göra med julrester
Han ska alltid leka, min son. Han ritar en massa när jag löser korsord. Det syns på hans hand.

Hoppas att inlägget kommer till användning. Jag hoppas att ni tar hand om varandra och önskar dig en fortsatt trevlig ledighet (eller jobbdagar om du ska jobba) samt ett gott nytt år, så hörs vi snart igen.

 

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.