Lesscarbs Lesscarbs
Ångkokt torsk med örtsmör

Ångkokt torsk med örtsmör

Att något så enkelt kan vara så gott! Att ångkoka fisk tycker jag är ett perfekt tillagningssätt, eftersom det går fort och resultatet blir nästintill alltid perfekt. Här kommer mitt tillvägagångssätt utan ångkokare eller liknande. Till varje person behövs:

  • 1 bit torsk (eller annan fisk
  • 2 msk smör
  • 1 msk örter (dill, gräslök, persilja, basilika eller liknande, blanda dina favoriter! Du kan ta frysta)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer en sil.
  2. Salta och peppra fisken
  3. Lägg fisken i silen, låt vattnet sjuda. Lägg på locket i ca 6-7 minuter. Fisken ska vara vit.
  4. Smält smöret, häll försiktigt upp i en liten skål och lämna kvar det grumliga i kastrullen. Blanda runt örterna. Servera!

angkokotorsk

angkokotorsk

 

Till den ångkokta torsken rekommenderas följande tillbehör:

 

Smaklig måltid!

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Ångkokt torsk med örtsmör

Kommentera