Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor – otroligt nyttigt och gott i salladen!

När du gör din halloweenpumpa är det perfekt att ta tillvara på pumpakärnorna. De är fullproppade med zink, magnesium och antioxidanten E-vitamin (bland annat bra för syresättningen av dina muskler). Du kan äta rostade pumpakärnor som snacks, ha på salladen eller i något bröd/kex.

 

Rostade pumpakärnor

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Sprid ut dina pumpafrön i en form, och salta och ringla över lite rapsolja/olivolja eller smält smör.
  3. Ställ in i ugnen och öppna och rör om var femte minut. (Det är ju olika för olika ugnar, men skulle gissa att det tar mellan 15-20 minuter i snitt.)
Rostade pumpakärnor
Det vita är höljet (som i alla fall inte jag äter) och inuti finns det gröna lilla fröet. Jag tycker om att suga på dem och sedan öppna dem med tänderna.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mina pumpafröpesto

4.1/5 (16 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök