Lesscarbs Lesscarbs
Marinerade grönsaker – gott och enkelt att variera!

Marinerade grönsaker – gott och enkelt att variera!

Detta tycker jag är ett jättebra sätt att ta hand om grönsaker. Och smaken kan du variera på väldigt många olika sätt. Blir en trevlig present också om du går iväg till några vänner.

Grunden är detta:

  • Grönsaker som zucchini, aubergine, blomkål, broccoli, lök, tomater.
  • Olivolja av god kvalitet (jag väljer eko)
  • Vitlök
  • Salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär grönsakerna du valt i grova bitar. Lägg på en plåt och salta.
  3. Lägg in i ugnen mellan 10-15 minuter, känn med en sticka, jag gillar krispiga grönsaker.
  4. Låt svalna.
  5. Häll upp i en glasburk, ringla över olivolja, pressa/finhacka vitlök och blanda i färska örter, chili eller citronskal. Jättegott att blanda i exempelvis stora bitar parmesan/getost/fårost i också.

Förbrukas inom några dagar. För längre hållbarhet ska grönsakerna täckas av olja.

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Marinerade grönsaker – gott och enkelt att variera!

Kommentera