Lesscarbs Lesscarbs
Lökpesto

Lökpesto

Pesto är något av en favorit i alla former med olika fröer och nötter. Här med salladslök, men går lika bra med gräslök eller liknande!

Ingredienser till drygt två deciliter lökpesto:

  • 1 knippe salladslök/färsk gul/röd lök*
  • 2 dl rostade solrosfrön (du kan självklart byta ut till vilket frö eller nöt du vill!)
  • 60 gram parmesan
  • 2 dl olivolja
  • 1-2 tsk god vitlöksolja eller 1 klyfta färsk vitlök
  • Salt efter smak

Gör din pesto så här:

  1. Rosta solrosfröna i en torr panna. Låt svalna.
  2. Skär lökblasten grovt, riv parmesanen och mixa sedan dessa ingredienser tillsammans med de övriga med en stavmixer/matberedare till önskad konsistens. Salta efter smak. Mixa dock inte för länge, då kommer fröna bli ett smör och peston blir slemmig.

* Väljer du salladslök kan du ta hela den lilla vita delen och det gröna. Väljer du färsk lök ta bara det gröna och eventuellt lite av löken.

Detta var en typ av gräslök som jag hittade i mitt kompis land. Det gick utmärkt att göra pesto av, väldigt mild och god i smaken. Någon som vet vad denna heter?

Detta var en typ av gräslök som jag hittade i mitt kompis land. Det gick utmärkt att göra pesto av, väldigt mild och god i smaken. Någon som vet vad denna heter?


Annons
annons-lesscarbs

Kommentera