Lesscarbs Lesscarbs
Lesscarbs inlagda gurka

Lesscarbs inlagda gurka

Att ta tillvara på det naturen har att erbjuda är min melodi. Att göra saltgurka är smarrigt och Sixtens favorit. Det här receptet tar inte lång tid att göra, men väntan är längre. Vi brukar dock snuva ut burken och det går bra det också, även om den inte legat all den tid den bör. 

Gör så här:

 1. Tvätta gurkorna noga, lägg dem sedan i en skål och täck med vatten, häll på vinägern och låt stå cirka 1 timme. Detta hjälper grönsakerna att göra sig av med besprutningar som inte försvinner när du bara tvättar med vatten. Detta fungerar på alla grönsaker och frukter. Skölj sedan noga på nytt.
 2. Mät upp 1,5 liter vatten, lägg i saltet och blanda tills det löst sig. Häll sedan i ättikan.
 3. Skär pepparroten i smala stavar.
 4. Rengör burkarna noga.
 5. Varva dillkronor, pepparrot, gurka och vitpeppar i burkarna.
 6. Täck med lagen. Om det inte täcker häll bara på lite vanligt vatten. Se till att allt ligger under vattenytan.
 7. Låt stå i fyra veckor, men som sagt, man kan smaka före det 🙂

 

saltgurka

 

Annons
annons-lesscarbs

4 Responses to Lesscarbs inlagda gurka

 • Fick verkligen inspiration av detta inlägg! Ser att du lägger in gurkorna hela. Det är så jag vill ha dem också och jag tänkte testa ditt recept idag. Men på torget där jag köpte gurkorna sa de att många skivar gurkan för att den blir krispigare då. Har du någon synpunkt på det?

  • Vad roligt att det inspirerar dig! Jag vet faktiskt inte, tycker att mina blivit väldigt bra när jag haft dem hela. Sedan skär jag bara upp dem och de är krispiga och fina. 🙂

 • När du skriver ättika, menar du ättikssprit eller ättiksyra?

Kommentera