Extra enkel bearnaise

Extra enkel bearnaise – supersmarrig och snabb!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Vid det här laget vet du att jag gillar snabbt och enkelt. Denna bea har min kompis lärt mig, jag har gjort om vissa saker, så här är min version. Jag hann knappt få den på bild när vi åt den häromkvällen, för vi alla var så hungriga.

Extra enkel bearnaise

Ingredienser till fyra personer:

Tips: Hacka i persilja eller chili, supergott!

Gör så här

(gärna precis innan servering så den inte skär sig)

  1. Blanda samman äggulorna, smöret i små bitar, dragon, vinäger och citron i en kastrull som du sedan placerar i ett vattenbad.
  2. Rör hela tiden tills bean tjocknar, det kan gå fort mot slutet så var försiktig. Hellre att du tar av dem från plattan när det börjar tjockna än att du har den för länge på plattan. Blir det för varmt skär det sig lätt!
  3. Smaka av med kryddor, (peppar, salt och ev chili/persilja)

Tips!

Om det blir något över stelnar det i kylen som ett smör och kan inte värmas till en sås igen, använd som kryddsmör istället. Jag brukar steka grönsaker i ”beasmöret”, det blir lite grynigt från äggulorna, men smaken är det inget fel på! 🙂

Om du gillade det här receptet, kolla gärna in min snabba hollandaisesås

3.7/5 (79 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

14 kommentarer

Jag testade receptet och den blev så bra, kommer definitivt göra den flera gånger!

Åh så enkel och god! Supertack för receptet, underlättar mycket här hemma 🙂

Jätte enkelt att göra sin egen bea , men för mig skulle det räcka med en tsk vinäger .

varför skulle den inte gå ihop sig utan det? hollandaisesås kan man ju göra med bara smör, citron och äggulor, den blir alltid supergod. jag gör en liknande bra och då har jag i lite vitvinsvinäger men det är bara för smakens skull har jag tänkt ?

Två gånger har min bea skurit sig en stund efter att jag tagit den från spisen. Vad gör jag för fel??
Smaken är ju god ändå, men det ser inte så kul ut…

Förmodligen har du låtit den bli för varm, då skär den sig, så fort den börjar gå ihop, ta bort från plattan!

jag gör en liknande beasås och den går utmärkt att värma. försiktigt! om den skär sig häller jag i en liiiten skvätt kokande vatten och vispar så blir den fin igen. superlätt 🙂

Den blev jättegod!
Går det att göra den på ghee eller smakneutral kokosolja?

Jag skulle ju testa igår men fegade ur , använde smör iallafall ? men nästa gång så..

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök