Vid det här laget vet du att jag gillar snabbt och enkelt. Denna bea har min kompis lärt mig, jag har gjort om vissa saker, så här är min version. Jag hann knappt få den på bild när vi åt den häromkvällen, för vi alla var så hungriga.Till fyra personer:
- 4 äggulor (spara vitorna, här finns många tips)
- 250 g smör
- 1 matsked torkad dragon (färsk går också bra såklart)
- 1 msk vinäger (äpple eller rödvins funkar bra)
- 1 tsk pressad citron
- Lite svartpeppar ur kvarn + lite salt om du vill
Tips: Hacka i persilja eller chili, supergott!
Gör så här (gärna precis innan servering så den inte skär sig):
- Blanda samman äggulorna, smöret i små bitar, dragon, vinäger och citron i en kastrull som du sedan placerar i ett vattenbad.
- Rör hela tiden tills bean tjocknar, det kan gå fort mot slutet så var försiktig. Hellre att du tar av dem från plattan när det börjar tjockna än att du har den för länge på plattan. Blir det för varmt skär det sig lätt!
- Smaka av med kryddor, (peppar, salt och ev chili/persilja)
Tips: Om det blir något över stelnar det i kylen som ett smör och kan inte värmas till en sås igen, använd som kryddsmör istället. Jag brukar steka grönsaker i ”beasmöret”, det blir lite grynigt från äggulorna, men smaken är det inget fel på! 🙂
Jag testade receptet och den blev så bra, kommer definitivt göra den flera gånger!
Superkul! Härligt att dela med sig. 🙂
Åh så enkel och god! Supertack för receptet, underlättar mycket här hemma 🙂
Vad kul! Ja den är så god.. Alla i familjen älskar den 🙂
Jätte enkelt att göra sin egen bea , men för mig skulle det räcka med en tsk vinäger .
Då får vi hoppas att den går ihop bara 🙂
Två gånger har min bea skurit sig en stund efter att jag tagit den från spisen. Vad gör jag för fel??
Smaken är ju god ändå, men det ser inte så kul ut…
Förmodligen har du låtit den bli för varm, då skär den sig, så fort den börjar gå ihop, ta bort från plattan!