Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Tretti.se

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvis kålrotspasta eller zucchinipasta! 

Dillpesto håller ungefär 1-2 veckor i kylskåp med god hygien, och visste du att du kan hälla över ett lager olivolja på toppen av peston så håller den sig fräsch längre! Detta eftersom fettet bildar en skyddande hinna. Matsmart tips, som jag gillar, och brukar dela med mig av på Instagram. Följ mig gärna där om du inte redan gör det.

 

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod hos Bodystore till mina läsare. Och denna vecka, vecka 10, finns det en grym kod. Så missa inte den! 

 

Dillpesto

Allt du behöver för en smarrig pesto!

 

Dillpesto

 

Du behöver

 

Gör så här

  1. Torrosta pumpakärnorna och låt dem svalna.
  2. Skölj dillen och skär bort de allra yttersta på kvisten, det mesta går att använda.
  3. Hacka dillen och kvistarna grovt, blanda med olivolja och salt och mixa slätt.
  4. Tillsätt sedan pumpakärnorna, salt, bjäst och skal+saft från citronen.
  5. Mixa igen, men denna gång kort, du vill bara mixa sönder fröna, inte få dem varma. Då kan det istället bli som nötsmör och väldigt kladdigt. Det kan också vara gott,  men det är ju inte pesto då. Det är därför vi delar upp det och mixar två gånger så nötterna mixas så kort tid som möjligt.

 

 

Tips

 

 

Dillpesto

Dillpesto

Grönsakspasta! 

Dillpesto

Häll över en skvätt olivolja så håller den längre, gäller även köpt pesto!

 

 

Annons

4 Responses to Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Lämna ett svar