zucchinipaj

Zucchinipaj LCHF, Paleo och clean mat!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Zucchinipaj är ett måste på hösten tycker jag när all zucchini (och squash) börjar dyka upp. Jag gillar paj för att det funkar både varmt och kallt, och för att det är så lätt att variera. Vill du lägga till ost går det såklart bra, eller byta kokosmjölken till någon mejeriprodukt som grädde eller liknande. Det bästa med paj är att man kan fylla den med vad man vill och har hemma. 🙂 

Zucchinipaj åt vi mycket när jag var liten, jag älskar att tillsätta örter som rosmarin och timjan. Även vitlök, blåmögelost och oliver passar bra tillsammans.

Zucchinipaj

Du behöver

  • Du ska använda pajskalet för min ostpaj, men ersätt smöret med kokosolja (smaköls eller med smak, båda funkar) Förresten är ju ostpajen perfekt till kommande kräftskivor *tips tips*
  • Till en normalstor pajform skulle jag använda ungefär 2 normalstora zucchini. Men det kan ju såklart variera i storlek.
  • 3 ägg
  • 3 dl kokosmjölk (du kan ta någon dl vatten istället om du har en väldigt tjock variant)
  • Gärna 1 msk timjan eller rosmarin och 1-2 finhackade vitlöksklyftor (men du kan skippa detta om du vill)
  • Salt, ungefär 1/2-1 tsk herbamare eller efter smak.
  • Ost är valfritt, men jag har inte haft det på den här på bilden.

Nu får du välja om du vill göra fancy pancy eller enklare variant. Jag gjorde den lite mer fancy versionen.

Gör så här version fancy

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör pajskalet (receptlänk ovan)
  3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg på bakplåtsklädda plåtar.
  4. Salta väldigt lätt
  5. Ställ in i ugnen så vattnet dunstar och de börjar få fin färg.
  6. Rulla ihop strängarna till ”rosor” och lägg över hela pajskalet.
  7.  Vispa ihop ägg och kokosmjölk till äggstanningen häll i formen.
  8. Grädda tills äggstanningen stannat, cirka 30 minuter. Om pajskalet får för mycket färg kan du lägga ett bakplåtspapper på toppen.
  9. Låt svalna minst 30 minuter före servering, det tycker jag blir allra godast, men det är såklart valfritt. Servera med en stor sallad.

Gör så här enkel version

Enda skillnaden är att du istället för tunna rosor skivar zucchinin till tunnare skivor och ställer in dem i ugnen cirka 10 minuter (de ska kännas lite torra och inte vara så vattniga, annars kommer pajen bli vattnig) Detta går ju lite snabbare.

zucchinipaj

zucchinipaj

zucchinipaj

Zucchinipaj

Hoppas att det ska smaka!

3.6/5 (26 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök