Lesscarbs Lesscarbs
Vitkålsmos

Vitkålsmos

 

Vikålsmos. Jag tänkte att det måste gå lika bra att göra mos av vitkål precis som man gör mos av blomkål eller broccoli, och visst! Det blev kanon. Superenkelt och gott.

Vitkålsmos har blivit en stor favorit hemma hos oss och det mos som Sixten tycker bäst om. Hans vänner märker inte heller någon skillnad på det och vanligt mos. Så då är jag nöjd.

Vikålsmos

Fyra personer

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 100 gram smör eller några matskedar ghee eller kokosolja.
  • Salt

Jag skulle säga cirka 1 kg vitkål till fyra personer. Det blir mycket mindre volym efter både kokning och mixning. Har man mer tillbehör kanske 800 gram räcker. Du får helt enkelt testa dig fram.

Gör så här

  1. Hacka vitkålen grovt, täck med vatten salta ordentligt.
  2. Koka cirka tio minuter. Den ska vara mjuk men inte överkokt.
  3. Häll av vattnet, lägg i fettet och mixa till önskad konsistens.
Vitkålsmos

Skär i bitar.

 

Vitkålsmos

Koka och häll bort vattnet

 

Vitkålsmos

Mixa!

Några goda recept med vitkålsmos

Oxkind med vitkålsmos

Persiljelax med vitkålsmos

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

Hoppas det smakar!

Annons
banner-mataventyret-bok

20 Responses to Vitkålsmos

Kommentera