Varmrökt röding

Varmrökt röding med grönsaker och snabb hollandaise

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag kände att vi hade 0 saker att äta till middag, och ikväll är det faktiskt inte bara vi utan vi ska ha gäster. Haha. Såhär brukar det vara, och istället för att handla utmanar jag med att tänka till lite, och det brukar bli toppen!

Till 4-6 personer

  • 1 varmrök röding (denna vägde ca 1,2 kg)
  • 1 aubergine
  • 1 rättika
  • 2 morötter (välj annat alternativ, som en rättika till för striktare lågkolhydratkost)
  • 1/2 rödkålshuvud eller annan kål du gillar
  • ca 2 msk kokosolja (smaklös)
  • 1-2 msk torkad dragon
  • Salt

Här hittar du recept och instruktioner för den snabba hollandaisesåsen med stavmixer.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär grönsakerna i valfri storlek, blanda med kokosolja och dragon, baka i ugnen cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  3. De sista 10 minuterna brukar jag lägga in hela fisken i ugnen med folié runt för att värma den lite grann. Detta är såklart valfritt.
  4. Följ instruktionerna för såsen. Servera gärna med en sallad och citronskivor till fisken.

hollandaisesas_med_stavmixer

Här ser du såsen som jag i detta fall åt med lax och broccoli.

4/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Måste bara påtala att det blir inte bra om man har recept på rökt Röding och bilden visar en Regnbåge……
Annars en mycket bra inspirationssida.
/Micke

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök