Lesscarbs Lesscarbs
Varmrökt röding med grönsaker och snabb hollandaise

Varmrökt röding med grönsaker och snabb hollandaise

Jag kände att vi hade 0 saker att äta till middag, och ikväll är det faktiskt inte bara vi utan vi ska ha gäster. Haha. Såhär brukar det vara, och istället för att handla utmanar jag med att tänka till lite, och det brukar bli toppen!

Till 4-6 personer

  • 1 varmrök röding (denna vägde ca 1,2 kg)
  • 1 aubergine
  • 1 rättika
  • 2 morötter (välj annat alternativ, som en rättika till för striktare lågkolhydratkost)
  • 1/2 rödkålshuvud eller annan kål du gillar
  • ca 2 msk kokosolja (smaklös)
  • 1-2 msk torkad dragon
  • Salt

Här hittar du recept och instruktioner för den snabba hollandaisesåsen med stavmixer.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär grönsakerna i valfri storlek, blanda med kokosolja och dragon, baka i ugnen cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  3. De sista 10 minuterna brukar jag lägga in hela fisken i ugnen med folié runt för att värma den lite grann. Detta är såklart valfritt.
  4. Följ instruktionerna för såsen. Servera gärna med en sallad och citronskivor till fisken.

hollandaisesas_med_stavmixerHär ser du såsen som jag i detta fall åt med lax och broccoli.

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Varmrökt röding med grönsaker och snabb hollandaise

  • Måste bara påtala att det blir inte bra om man har recept på rökt Röding och bilden visar en Regnbåge……
    Annars en mycket bra inspirationssida.
    /Micke

Kommentera