Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Ugnsstekt broccoli med getost och pumpakärnor

Ugnsstekt broccoli med getost och pumpakärnor

Ugnsstekt broccoli med getost (eller fetaost) och nått knaprigt till är verkligen supergott! Och enkelt att göra. Detta är Bettys favorit, hon älskar alla komponenter, och hon bad faktiskt om denna anrättning när hon piggade på sig efter en omgång feber. 

Ugnsstekt broccoli är ju inte speciellt svårt att göra, men här har jag valt att dela en broccolibukett i tre delar, alltså stora bitar. Det tyckte Betty var extra roligt. Annars brukar jag göra mindre bitar.

Det här var alltså vad min lilla Betty tre år helst ville äta när jag frågade henne när hon var sjuk. Mina Instagramföljare säger att hon har en väldigt speciell smak, haha! De har nog rätt, men jag är så van. Hon har alltid gillat broccoli.

Ugnsstekt broccoli

Till 4 personer

  • 2 st broccolibuketter
  • God olivolja
  • Salt
  • Pumpafrön
  • Getost, eller fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela broccolin i mindre bitar eller ungefär 3 större bitar.
  3. Gnid in i olivolja och salta.
  4. Ställ in i ugnen ungefär 25-30 minuter. Kanterna får gärna vara krispiga men inte brända.
  5. Torrosta pumpafröna i en panna.
  6. Lägg upp broccolin på ett fat, toppa med osten och frön. Gärna lite mer olivolja och örter. Det är fint och gott.

 

Vad har man till?

Du kan äta detta som en enklare vegomiddag eller servera något av följande till:

Broccolin är alltså inte bränd på bilden, det är bara svårt att få det ”inte så mörkt” eftersom det är just mörk efter en stund i ugnen. 🙂

 

Ugnsstekt broccoli

Hon har bra smak min lilla donna, eller hur?

 

Köptips (annonslänkar)

Jag brukar köpa dessa eko pumpafrön från Biofood till bra pris. Jag använder även eko olivolja från Urtekram. Du hittar dem hos Bodystore.com som har fri frakt.

Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera