Lesscarbs Lesscarbs
Tonfiskkakor med rostad broccoli och tomat

Tonfiskkakor med rostad broccoli och tomat

Här kommer en rätt som passar både stora och små människor i vår familj. Tonfiskkakorna är verkligen en hitt och mjuka och lena även för de allra minsta. Betty tycker mycket om broccoli, och rostad i ugnen gör den ännu lite godare!

Till 4 portioner:

  • 2 burkar tonfisk i vatten (300 gram välj msc-märkt för miljön)
  • 1/2 dl majonäs*
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 ägg
  • Salt och peppar
  • Kokosolja utan smak
  • 750 gram broccoli
  • 1 burk körsbärstomater

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll av tonfisken.
  3. Mixa alla ingredienser med stavmixer, och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt stå ca 5 minuter.
  5. Dela broccolin i mindre buketter, använd även stammen som du först skalar. Lägg på en plåt och blanda runt med kokosolja och salt. Baka i ugnen cirka 15 minuter. Om du vill kan du även halvera tomaterna och baka dem i ugnen eller lägga på dem efteråt som jag gjort på bilden.
  6. Stek tonfiskkakorna, (ca 1 soppsked smet per kaka) i kokosolja på låg värme, några minuter på varje sida.
  7. Servera tonfiskkakorna med broccoli/tomatsalladen och gärna majonäs vid sidan om för den som vill ha.

Tonfiskkakorna kan vara lite svåra att vända, så var kvick in under biffen med stekspaden och vänd försiktigt. På bilden gjorde vi bullar istället för biffar, men det är inte att rekommendera om det är första gången du göra dessa.

Det är gott att blanda i andra kryddor i smeten, som chili, spiskummin, örter eller liknande.

tonfiskkakor

tonfiskkakor

Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera