Lesscarbs Lesscarbs
Timjanköttbullar med blomkålsmos

Timjanköttbullar med blomkålsmos

”Mums vilket gott mos mamma. Köttbullarna är också mumsiga, gör om dem snart igen snälla tack.” Sixten fyra år är min bästa kritiker, oftast i alla fall. Älskar när jag lagar goda grönsaker som barnen gillar.

Till fyra personer:

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk torkad timjan (eller ca 1 kruka färsk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk herbamare + lite vanligt salt
  • Peppar efter smak samt smaklös kokosolja till stekning
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk kokosolja utan smak
  • Salt efter smak

Gör så här:

  1. Koka upp vatten till blomkålen.
  2. Blanda samman allt till köttbullarna och forma till bullar med fuktiga händer.
  3. Stek  på medelvärme cirka 5 minuter.
  4. Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den al dente i saltat vatten.
  5. Stavmixa samman blomkålen tillsammans med kokosoljan, smaka av med salt.
Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera