Lesscarbs Lesscarbs
Snabb champinjonsås till pasta (av ditt val)

Snabb champinjonsås till pasta (av ditt val)

Idag kör vi givetvis köttfri måndag. Jag älskar svamp i alla former men det gör tyvärr inte mr Lesscarbs så jag brukar svampa loss till lunch. Utmärkt lösning, eller hur? Det här är hur som helst en väldigt enkel och god rätt som passar vilken pasta du vill. Du kan också ha den i lasagne om du vill 🙂 

 

Till 4 personer:

  • 2 gula lökar
  • 500 gram champinjoner (annan svamp fungerar säkert utmärkt)
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk Herbamare
  • 500 gram grädde, kokosgrädde, vanlig grädde eller annan grädde av ditt val
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja, ungefär 1 dl fint hackad
  • Salt, peppar och ev lite Tamarisoya.
  • Kokosolja eller smör till stekning

Gör så här:

  1. Hacka löken i båtar. (dela och sedan tunna skivor, egentligen inte så noga)
  2. Stek löken mjuk och gyllene i kokosolja eller smör
  3. Skiva champinjonerna och lägg ner dem när löken är mjuk och gyllene. Tillsätt gärna en extra klick kokosolja eller smör för extra fett.
  4. Stek champinjonerna så de känns ”torra” och börjar få färg. Brynta, är ett bra ord.
  5. Tillsätt vin, riven vitlök och Herbamare, låt gärna champinjonerna suga upp vinet något så det inte blir så vattnig.
  6. Tillsätt grädden du valt. Koka ihop till önskad krämighet. Om du väljer kokosgrädde kan du bryta av kokossmaken med några stänk citron.
  7. Förbered pastan du valt.
  8. Tillsätt persilja och smaka sedan av med peppar, mera salt eller en skvätt soya. Om du väljer kokosgrädde är det i sig sötare än vanlig grädde, och då kan du behöva mer salt än om du använder mindre söt grädde. 🙂
  9. Servera! Vill du som LCHF-are få upp fettprocenten ytterligare kan du tillsätta lite smör eller kokosolja vid servering.

Svampsås LCHF

Annons
banner-mataventyret-bok

4 Responses to Snabb champinjonsås till pasta (av ditt val)

  • Hej
    Såg ett recept på biffar som var gjorda på halloumi och champinjoner på fb igår.
    Letade hela dagen efter receptet ,men hittar det inte.
    Så min fråga är om det var du som hade lagt ut det receptet?

    Mvh Lena

  • Det här var verkligen gott, till och med den skeptiska maken utbrast det här lyckades du med! Är så glad över dina menyer då nan lätt gör samma saker om igen.

Kommentera