Lesscarbs Lesscarbs
Stekt vitkål, kryddig korv och majonnäs – LCHF ”snabbmat”

Stekt vitkål, kryddig korv och majonnäs – LCHF ”snabbmat”

Detta är kanske den godaste snabbmaten! Behövs bara god korv och några min att göra majo (förslagsvis medan man steker kål/korv) Passar även bra i matlådan.

 

 

Stekt vitkål, kryddig korv och majonnäs

 

Ingredienser till 4 personer:

  • 1/2 vitkålshuvud
  • Ca 500 gram Kryddiga korvar (brukar välja chorizo med hög kötthalt)
  • 1 sats 10 sek majo
  • Kokosolja att steka i samt salt

 

Gör så här

  1. Strimla vitkålen och stek den i rikligt med kokosolja. Salta efter smak.
  2. Stek korvarna. Picka dem med en gaffel så de inte spricker.
  3. Följ instruktionerna för majonnäsen. Jag hade dock denna gång dubbelt så mycket citron och 2 dl smält smör istället för 2 dl olja (så alltså 2 dl smör + 1 dl olja)
  4. Klart!
    Servera gärna med en god sallad.

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du kolla in min  snabba korvstroganoff med blomkålsris

 

 

Annons

Kommentera