Saffransplättar

Saffransplättar med grädde och bär – mums!

Det är konstigt att vi inte sprider ut vår saffranskonsumtion över året! Det är ju så vansinnigt gott. Passar till både fika och mat. Det är en riktigt bra sak tycker jag. Inte många kryddor som klarar det. Här hade jag saffran i plättarna.

 

Saffransplättar med grädde och bär

 

Ingredienser till ca 15-20 plättar:

  • Grundrecept till kesoplättar dubbelt recept
  • 1/2 kuvert saffran

 

Gör så här

  1. Följ kesoplättreceptet ovan
  2. Blanda i saffranen när allt är mixat.
  3. Låt sedan dra några minuter innan du klickar ut dem på plåten.Den andra halvan av saffranspaketet kan du använda till min saffranskycklinggryta

 

Tips!

Gillade du det här receptet kan jag även rekommendera mina veganska glutenfria pannkakor eller min goda saffransostkaka

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Jag ska testa dessa när resten av familjen äter risgrynsgröt på julaftons morgon. Förmodligen innan dess om jag ska vara ärlig 🙂

Förresten, vi använder saffran året runt, inte bara till bak och efterrätt utan även till fisk och skaldjur samt (nöt)kött.

Tack för inspirerande blogg.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök