Lesscarbs Lesscarbs

Recept: Zucchini och auberginesallad – Falsk potatissallad LCHF

20140628-225528-82528340.jpg

Ingredienser till fyra personer:

  • 1,5 zucchini
  • 1 mindre aubergine
  • 8 msk turkisk yoghurt
  • 3 msk majonäs (recept på majonäs hittar du här)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • Några cm purjolök
  • Salt och peppar

Gör så här:
Tärna zucchini och aubergine grovt, lägg i en hög på en plåt, salta och ringla över olivolja. Sprid sedan ut zucchinin och auberginen på plåten och ställ in i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. De ska bli lite mjuka. Blanda under tiden ihop övriga ingredienser (hacka oliverna och skär purjolöken) Välj nu om du vill ha en varm sallad – blanda ihop allt när grönsakerna vilat utanför ugnen några minuter, eller låt grönsakerna svala av helt. På bilden serverar jag salladen med fänkålsbiffar med mozzarella.

Annons
banner-mataventyret-bok

2 Responses to Recept: Zucchini och auberginesallad – Falsk potatissallad LCHF

Kommentera