Lesscarbs Lesscarbs
Zucchini och auberginesallad – Falsk potatissallad LCHF

Zucchini och auberginesallad – Falsk potatissallad LCHF

 

Zucchini och auberginesallad

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 1,5 zucchini
  • 1 mindre aubergine
  • 8 msk turkisk yoghurt
  • 3 msk majonäs (recept på majonnäs hittar du här)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • Några cm purjolök
  • Salt och peppar

 

Gör så här

 

  1. Tärna zucchini och aubergine grovt.
  2. Sedan lägg i en hög på en plåt, salta och ringla över olivolja.
  3. Sprid sedan ut zucchinin och auberginen på plåten.
  4. Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. (De ska bli lite mjuka.)
  5. Blanda under tiden ihop övriga ingredienser (hacka oliverna och skär purjolöken)
  6. Välj nu om du vill ha en varm sallad – blanda ihop allt när grönsakerna vilat utanför ugnen några minuter, eller låt grönsakerna svala av helt.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag även rekommendera mina zoodles – zucchinipasta med knaperstekt sidfläsk

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Zucchini och auberginesallad – Falsk potatissallad LCHF

Kommentera