Lesscarbs Lesscarbs
Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs och rökt lax

Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs och rökt lax

Omelettwrap är den perfekta strandmaten! Snabbt smidigt och enkelt. Men framförallt otroligt gott! Denna är fyllning fick nästan min svärmor att storkna. Testa själv. Hela receptet hittar du nedan!

Ingredienser till en stor omelettwrap, cirka 2 hungriga personer:

 • 4 ägg
 • 3 msk grädde
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk fiberhusk

Gör din omelettwrap så här:
Blanda samman alla ingredienser med en stavmixer, låt smeten stå och svälla medan du viker till en bit bakplåtspapper till en kvadrat med kanter som mäter cirka 30×30 centimeter. Häll sedan i smeten och grädda i 170 grader i 12 minuter.

Spenat/wasabimajonäs:
200 gram fryst bladspenat
1 dl 10 sekunders majonäs, recept hittar du här
1 tsk wasabi
Salt efter smak

4 skivor rökt lax

Gör din spenat/wasabimajonäs så här samt montering av wrapen:
Fräs upp spenaten i en panna och låt svalna helt (du vill få bort vätskan) Blanda majonäsen med spenat och wasabi, salta efter smak, tänka på att wrapen och laxen bidrar med sälta också. Bred sedan ut spenat/wasabimajonäsen på wrapen och fördela laxen i en rad. Rulla ihop och dela wrapen i två delar. Gott att ära med en fräsch grönsallad.

Tips: Testa gärna mina andra wraps också!
OMELETTWRAP MED SPENAT OCH BACONRÖRA
GRÖN OMELETTWRAP MED KRÄMIG TOMAT OCH OLIVRÖRA

 

Annons
annons-lesscarbs

7 Responses to Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs och rökt lax

 • Superbra smak på wrapp! Jag gjorde den i en rund pajform idag och hade till tacos (jag gjorde en något mindre sats på tre ägg, men nästa gång provar jag nog att halvera). Tack för ett toppenrecept!

  • Vad kul!! Vad tyckte sambon? 🙂

   • Tyvärr så smakade han aldrig, han knaprade i sig hårda vanliga köpta kolhydratiga tacoskal istället. Nåja, blev ju mer åt mig iaf!

   • jaja, nästa gång så! Jag åt just upp den där som blev över från igår (hrm, haha) med smör och parmesanen som Anneli lämnade kvar. Så god kall som en macka. <3

    • Låter gott! Kan tänka mig att den passar till nästan allt i och med att smaken blir ganska neutral och låter det man har i eller på komma fram. Det blir definitivt en nästa gång på denna nu när jag lärt mig den! 🙂

Kommentera