Lesscarbs Lesscarbs
LCHF Pizza – Lesscarbs goda pizzabotten

LCHF Pizza – Lesscarbs goda pizzabotten

Jag har länge letat efter en LCHF-pizza som smakar pizza. Inte mandelmjöl, kokosnötsmjöl eller liknande. Inte heller blomkål eller andra grönsaker. Nu har jag lyckats. Denna botten blev väldigt bra eftersom den är neutral. Den låter fyllningen komma fram, men är rund och god i smaken. Prova gärna!

Ingredienser till en plåt pizza:

  • 2,5 dl pofiber
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g äggvita (motsvarar vitan från 3 normalstora ägg)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienser, låt svälla några minuter. Det kommer att vara en osammanhängande röra, inte som en deg, men det är helt i sin ordning.
  2. Tryck ut till önskad form, (min man brukar använda en slickepott och jag brukar använda en fuktig handflata)
  3. Grädda i 170 g varmluft (20 grader till med vanlig ugn) i ca 9-12 minuter. Se så kanterna är lite krispiga. Min kompis brukar alltid vända botten och köra några minuter extra på andra sidan också, då blir den ännu lite krispigare. Bra tips från bra kompis! <3
  4. Lägg på önskad fyllning, (så här gör jag min tomatsås) lägg tillbaka i ugnen tills osten smält.

På en tidigare bild toppade jag en pizza med ost och kalkon, en med ost, mozzarella och gorgonzola, en med zucchini, oliver, färskost, örter och tomater och en med aubergine, fetaost, sallad, tomat och örter. Några tips 🙂

Jag serverar pizzan med min pizzasallad med lime och dijon

Jag tycker absolut att du ska ta en titt när jag och Betty gör denna pizza. Följ min Youtube-kanal så du inte missar alla kommande filmer. Du trycker bara på Prenumerera 


Annons:

Annons
banner-mataventyret-bok

40 Responses to LCHF Pizza – Lesscarbs goda pizzabotten

Kommentera