Kycklingrullader med purjolök- och kålfyllning

Basilika och brieostfylld kycklingfilé – passar utmärkt tillsammans

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Fylld kycklingfilé kan aldrig bli fel, speciellt inte om man fyller den med något smaskigt, som brieost till exempel.

Basilika och brieostfylld kycklingfilé

Ingredienser till ca två personer:

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé på tvären och fyll dem med basilikablad och brieosten.
  3. Stäng igen snittet med två tandpetare. Det brukar vara lättare att ställa upp filén på ”högkant” så snittet kommer uppåt. Då förhindrar man att fyllningen rinner ut. Salta, peppra och strö på paprikapulver/chiliflakes.
  4. Bryn kycklingfilén på alla sidor, lägg sedan i ugnsfast form och in i ugnen ca 15 minuter. Jag mäter med termometer, innertemperaturen ska vara 72 grader. Eller skär och kontrollera att köttsaften är klar, inte rosa.

På bilden serveras kycklingen med min underbart goda tomat och basilikasås.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min ört- och tomatkyckling med vitkålsmos eller mina parmesan- och basilikafyllda champinjoner

2.7/5 (13 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Jättegott både med chilichipotlesåsen eller tomat-basilikasåsen! Å kål i ugn ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök