Lesscarbs Lesscarbs
Basilika och brieostfylld kycklingfilé – passar utmärkt tillsammans

Basilika och brieostfylld kycklingfilé – passar utmärkt tillsammans

Fylld kycklingfilé kan aldrig bli fel, speciellt inte om man fyller den med något smaskigt, som brieost till exempel.

 

Basilika och brieostfylld kycklingfilé

 

Ingredienser till ca två personer:

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tjocka skivor brieost
  • Minst 8 basilikablad
  • Salt, peppar
  • Paprikapulver/chiliflakes
  • 4 tandpetare
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé på tvären och fyll dem med basilikablad och brieosten.
  3. Stäng igen snittet med två tandpetare. Det brukar vara lättare att ställa upp filén på ”högkant” så snittet kommer uppåt. Då förhindrar man att fyllningen rinner ut. Salta, peppra och strö på paprikapulver/chiliflakes.
  4. Bryn kycklingfilén på alla sidor, lägg sedan i ugnsfast form och in i ugnen ca 15 minuter. Jag mäter med termometer, innertemperaturen ska vara 72 grader. Eller skär och kontrollera att köttsaften är klar, inte rosa.

På bilden serveras kycklingen med min underbart goda tomat och basilikasås.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min ört- och tomatkyckling med vitkålsmos eller mina parmesan- och basilikafyllda champinjoner

Annons

Kommentera