Lesscarbs Lesscarbs
Basilika och brieostfylld kycklingfilé

Basilika och brieostfylld kycklingfilé

Fylld kycklingfilé kan aldrig bli fel, speciellt inte om man fyller den med något smaskigt, som brieost till exempel.

Till två personer:

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tjocka skivor brieost
  • Minst 8 basilikablad
  • Salt, peppar
  • Paprikapulver/chiliflakes
  • 4 tandpetare
  • Smör till stekning

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé på tvären och fyll dem med basilikablad och brieosten.
  3. Stäng igen snittet med två tandpetare. Det brukar vara lättare att ställa upp filén på ”högkant” så snittet kommer uppåt. Då förhindrar man att fyllningen rinner ut. Salta, peppra och strö på paprikapulver/chiliflakes.
  4. Bryn kycklingfilén på alla sidor, lägg sedan i ugnsfast form och in i ugnen ca 15 minuter. Jag mäter med termometer, innertemperaturen ska vara 72 grader. Eller skär och kontrollera att köttsaften är klar, inte rosa.

På bilden serveras kycklingen med hasselbackschampinjoner och min underbart goda tomat och basilikasås.

Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera