Pulled turkey

Pulled turkey – superenkelt och smarrigt långkok

Detta är egentligen historien om kalkonresterna som förvandlades till en ny rätt, pulled turkey in 1,5 h ungefär. Supergott och enkelt, fem min att blanda, resten är tiden som spisen behöver.

 

Pulled turkey

 

Ingredienser till ca 3-4 pers: 

  • Köttet från ca 2 kg av mina kalkonvingar (för mig var det knappt 5 dl kött)
  • Marinaden från min pulled beef, (men ta bort rödvin, lök, vitlök, cream fraiche och grädde)
  • 1 sats coleslaw

 

Gör så här

  1. Följ recepten, men det räcker att du kokar kalkonen ca 1,5 h på medelvärme med tättslutande lock.
  2. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt, och ta av locket om det blir för vattnigt.
  3. Servera med en generös klick crème fraiche och gräslök eller andra färska örter.

Vill du ha någon wrap kan du göra min pizzabotten till ca 4 mindre wraps.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min pulled pork taco

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök