Lesscarbs Lesscarbs
Persiljelax med vitkålsmos

Persiljelax med vitkålsmos

Lilla Betty tyckte att detta var en riktig succé hon åt sin och halva min portion! Matglada barn är det bästa jag vet. Det gör mig alltid så lycklig att se.

Till fyra personer:

  • 600 gram laxfilé
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitkålshuvud
  • kokosolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka persiljan fint och blanda med olivoljan.
  3. Salta och peppra laxfilén, man behöver oftast lite mer salt än vad man tror.
  4. Bred på persiljeoljan på toppen.
  5. Baka laxen till 52-56 grader, cirka 12-15 minuter, använd gärna termometer.
  6. Medan laxen tillagas i ugnen strimlar du vitkålen och kokar i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 10 minuter.
  7. Häll av vattnet och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk och salt efter smak stavmixa sedan slätt.
Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera