Lesscarbs Lesscarbs
Persiljelax med vitkålsmos – mejerifri enkel middag

Persiljelax med vitkålsmos – mejerifri enkel middag

Lilla Betty tyckte att detta var en riktig succé hon åt sin och halva min portion! Matglada barn är det bästa jag vet. Det gör mig alltid så lycklig att se.

 

 

Persiljelax med vitkålsmos

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 600 gram laxfilé
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitkålshuvud
  • kokosolja
  • Salt och peppar

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka persiljan fint och blanda med olivoljan.
  3. Salta och peppra laxfilén, man behöver oftast lite mer salt än vad man tror.
  4. Bred på persiljeoljan på toppen.
  5. Baka laxen till 52-56 grader, cirka 12-15 minuter, använd gärna termometer.
  6. Medan laxen tillagas i ugnen strimlar du vitkålen och kokar i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 10 minuter.
  7. Häll av vattnet och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk och salt efter smak stavmixa sedan slätt.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla gärna in min currylax med broccolimos

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera