Lesscarbs Lesscarbs
Örtmeatza – härlig köttpizza för köttälskaren!

Örtmeatza – härlig köttpizza för köttälskaren!

Om det finns köttfärs finns det hopp. Så brukar jag tänka ibland. Och så tänkte jag hos farfar här om dagen när kylen inte hade så mycket att erbjuda. Jag kommer på bra kombinationer som inte hade uppfunnits utan brist på ingredienser.

 

 

 

Örtmeatza

 

Ingredienser till 1 stor meatza (ca 4 personer):

 

Till botten:

  • 800 g nötfärs
  • 1-2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk torkad timjan

Dagens topping:

  • 2 Gula lökar som jag hade kokosolja och salt på i ugnen ca 30 minuter på 175 grader.
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Ca 1 dl smörstekt blomkål
  • 1 näve gröna oliver
  • Ca 1/2 dl persiljepesto
  • Några skivor parmesanost
  • Färsk oregano

Till tomatsåsen:

  • 1 tetra krossade tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Peppar, salt/herbamare, chiliflakes

 

Gör så här

  1. Blanda allt till tomatsåsen och låt koka medan du förbereder allt annat. Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och andra kryddor om du vill.
  2. Blanda ingredienserna till botten, tryck ut på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 7 min.
  3. När du tar ut den ser den lite grå och vattning ut, häll bort vattnet (mindre om du väljer eko-kött) och bortse från hur den ser ut just nu.
  4. Förbered dina grönsaker och gör den sås du väljer att ha på meatzan.
  5. Fördela sedan tomatsåsen och osten på botten och in i ugnen igen 3-4 minuter – tills osten har smält.
  6. Lägg sedan på övrig topping.

 

Förslag på röra/sås att toppa meatzan med

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min meatza med kyckligfärs

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera