Lesscarbs Lesscarbs
Omelettwrap med spenat och baconröra

Omelettwrap med spenat och baconröra

Omelettwrap med spenat och baconröra är både smarrig och lättgjord. Det är gott att slafsa i sig något med händerna ibland. Som en god wrap. Eller en snitt som jag har skurit till wrapen på bilden. Detta wrap-recept är utmärkt för picknick eller liknande och går att variera på flera olika sätt exempelvis med olika frön, eller spenat.

Omelettwrap med spenat och baconröra

Ingredienser till en stor wrap, cirka 2 hungriga personer

  • 4 ägg
  • 3 msk grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk fiberhusk

 

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser med en stavmixer.
  2. Låt smeten stå och svälla.
  3. Medan smeten sväller, vik en bit bakplåtspapper till en kvadrat med kanter som mäter cirka 30×30 centimeter.
  4. Häll sedan i smeten och grädda i 170 grader i 12 minuter.

 

Spenat och baconröran

  • 260 gram fryst bladspenat
  • 1/2 paket bacon
  • 1/2 dl grädde
  • 4 msk cream cheese
  • 1/2 lök*
  • 1-2 vitlöksklyftor om du vill*
  • 1-2 dl riven ost att toppa med.

*Kan uteslutas, jag gör det eftersom min dotter reagerar på lök nu när jag ammar.

 

Gör så här

  1. Fräs tärnat bacon och lök (om du har i det) några minuter.
  2. Släng i den frysta bladspenaten och stek några minuter till.
  3. Tillsätt sedan övriga ingredienser och stek ytterligare några minuter på svag värme.
  4. Montera ihop wrapen när den svalnat av något så du kan ta i den.
  5. Bred på röran, sprid ut den rivna osten och rulla ihop.
  6. Dela den antingen i två delar eller mindre bitar som på bilden.
  7. Ät gärna med en god sallad.

 

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även prova min spenatwrap eller kanske denna omelettwrap med broccolihummus. Mums!

Annons
annons-lesscarbs

One Response to Omelettwrap med spenat och baconröra

Kommentera