Lesscarbs Lesscarbs
Mejerifri zucchinilasagne – Paleo/LCHF/glutenfri

Mejerifri zucchinilasagne – Paleo/LCHF/glutenfri

Detta är helt enkelt min ”vanliga zucchinilasagne, men med en twist. Min man tycker att det blir en så god och rund smak med kokos i, och det håller jag verkligen med om!

 

 

Mejerifri zucchinilasagne

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 2 lökar, gula eller röda
  • 1/2 vitlök
  • 500 g nötfärs
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk herbamare
  • 1 msk äppelcidervinäger (balsamvinäger borde funka också)
  • 2 dl kokosmjölk
  • Peppar, kokosolja till stekning
  • 500 g zucchini

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skär zucchinin i smala skivor, cirka 3-5 mm tjocka, salta och lägg på en plåt (med olja eller bakplåtspapper) ställ in i ugnen cirka 10 minuter. Vi vill svetta av zucchinin, vilket gör att det kommer att bli ett krämigare resultat.
  3. Skala och hacka löken och vitlök. Bryn i kokosolja.
  4. Lägg i färsen och stek den så den får fin färg.
  5. Ha kvar allt i stekpannan (på detta sätt försvinner vätskan och det blir krämigare) Tillsätt de passerade tomaterna, tomatpuré, herbamare, vinäger kokosmjölk och peppar*. Låt koka cirka 10 minuter på svag värme. Det ska inte koka helt torrt utan vara krämigt. De som menar att det blir en lös lasagne har utan tvekan låtit köttfärsen koka för kort tid, den ska vara fast inte rinna från skeden. Då blir det perfekt. 🙂
  6. Varva köttfärs (lägg i botten) och zucchini. Avsluta med köttfärs.
  7. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
  8. Klart!

Om du äter någon form av ost, i vår familjs fall get/fårost är det supergott att varva med samt toppa med som på bilden.

Servera med en stor sallad.

Mejerifri zucchinilasagne

Bettys favoriträtt

 

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Kolla in min ”vanliga” lasagne – mejerifri/LCHF

Annons
annons-lesscarbs

10 Responses to Mejerifri zucchinilasagne – Paleo/LCHF/glutenfri

  • Hej och tack för en fantastisk sida!

    Jag skulle bli såhimla superglad om du kan lägga till en ”skriva ut” knappvid dina recept. Skulle underlätta när man både handlar och lagar maten 🙂

    Med vänlig hälsning / Petra

  • Tack 🙂 mvh. /man lär sig något nytt varje dag

  • Testade göra denna idag, men den blev jätterinnig :-/
    Använder du nån speciell sorts kokosmjölk?

    • Va märkligt. Brukar använda garants kokosmjölk i tetra, den är väldigt tjock och bra. Lår köttfärssåsen koka ihop mera nästa gång så den blir tjockare. Ibland är det mycket vätska i färsen, vilket jag tycker man slipper om man väljer eko-färs. Lycka till!

  • Hej! Ville bara tacka för en jättebra blogg full med massa bra tips! Vi gjorde den här lasagnen här om dagen, fast med vanlig grädde. Den blev supergod och funkade lika bra dagen efter!

  • Oj så gott säger jag till denna med.. Just nu så är du nog den bloggaren jag kollar in mest.. Det finns så oändligt goda maträtter att upptäcka:)

    • Kul att du säger det. Det är många som frågar om jag kan uppdatera oftare, men tror inte de har lagat alla mina recept, som du säger, man måste gräva sig ner i den stora samligen för att hitta sina favoriter. Roligt att du hittat hit! <3

      • Jag tycker det är bra att du inte är ”rädd” att visa att detta faktiskt är en nyttig mat även för barn.

Kommentera