Jag och framförallt min man tycker att tomatsoppa är den bästa snabbmaten. Vår son Sixten är dessutom väldigt förtjust i soppa. Försvinnande snabbt och enkelt, och oerhört gott. Klicka nedan för receptet.
Tomatsoppa med timjan och avokadoägg
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 tetror tomater
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2,5 dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk timjan
- 1 tsk herbamare
- Peppar från kvarn
- 1 dl kokosmjölk
- 2 avokado
- 4 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Fräs lök och vitlök i kokosolja tills de blir mjuka.
- Slå på tomaterna, vatten och alla andra ingredienser utom kokosmjölken. Låt koka cirka 10 minuter.
- Dela avokadon och ta bort kärnan.
- Knäck ett ägg i varje avokadohalva. Låt vitan som inte får plats (nästan all) rinna ner i en burk.*
- Salta på ägget och ställ in i ugnen 5-10 minuter beroende på hur du gillar äggulan, ju längre tid desto fastare gula.
- Tillsätt kokosmjölken, stavmixa slätt och smaka ev av med mera salt.
* Jag slänger aldrig råvaror i onödan. Gör inte det du heller! Äggvitor är perfekta för Lesscarbs pizzabotten, korvbröd, maränger och mycket mera. Här hittar du mina tips vad du kan göra med äggvitorna.
Å vilken härlig soppa, den ska jag göra med barnbarnen och bjuda föräldrarna på. Bra att det var mejerifritt.