Mejerifri spenattorsk med stekt vitkål

Mejerifri spenattorsk med stekt vitkål – Paleo/LCHF

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Ibland (läs ganska ofta) känner jag att jag vill dra ner på mejerierna. Det mår magen så mycket bättre av. Dessutom blir det lite annorlunda smak med kokosmjölk/grädde som i det här fallet.

Mejerifri spenattorsk med stekt vitkål

Ingredienser till ca 4-6 pers:

  • 400 gram tinad bladspenat (jag hade alltså fryst)
  • 500 ml kokosgrädde/mjölk* (om du vill kan du ersätta detta med crème fraiche+lite vatten eller bara grädde)
  • 800 gram torsk
  • 1/2-1 tsk sriratcha eller annan stark chilisås
  • 1 dl svarta oliver
  • 1/2 tsk herbamare
  • 1 mindre vitkålshuvud
  • Salt, peppar, smör/kokosolja till stekning

* Jag använder garants kokosmjölk som är lika krämig som kokosgrädde

Gör så här

  1. Fräs spenaten i torr panna så det överflödiga vattnet försvinner (brukar hälla av den i en sil innan)
  2. Tillsätt kokosgrädde, sriratcha, herbamare, salt och peppar. Låt puttra några minuter.
  3. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg dem uppepå såsen, lägg på locket och låt dem ångas färdiga. Detta tar cirka 7-10 minuter. Vill du mäta temperaturen låt fisken få cirka 52-54 grader.
  4. Släng på oliverna. Klart att servera!
  5. Strimla vitkålen och stek den i smör/kokosolja cirka 10 minuter så den blir mjuk.

Servera gärna med kokosolja blandat med sriracha eller annan stark chilisås. Supergott när det smälter på fisken. Annars funkar smör också, om man vill ta udden av kokossmaken som vissa kan vara lite känsliga för.

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla gärna in mitt recept på 6 mejerifria soppor

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök