Lesscarbs Lesscarbs
Meatza – pizza med köttbotten

Meatza – pizza med köttbotten

När min bullriga köttälskande bästis kommer på besök är det ett självklart val att bjuda på denna mättande (även för honom som äter med ögonen) snabba, och goda ”pizza”. Med en köttfärsbotten är den saftig, och man kan toppa den med många läckerheter.

 

 

Meatza – pizza med köttbotten

 

Ingredienser till 1 stor meatza (ca 4 personer):

 

Till botten:

  • 800 g nötfärs
  • 1-2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1-3 msk cayennesås/sriratcha/sambal oelek eller motsvarande stark sås (kan ersättas med dina favoritörter)

 

Förslag till topping:

  • Minst 100 g riven ost (använder jag på alla meatzor)
  • Mozzarella, brie, parmesan
  • Stekt/grillad aubergine/zucchini/paprika
  • Svamp, tomat, oliver, kapris, avokado, lök
  • Ruccola, bladspenat eller annat grönt som örter

 

Till tomatsåsen:

  • 1 tetra krossade tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Peppar, salt/herbamare, chiliflakes

 

Röra/sås att toppa meatzan med:

 

Gör så här

 

  1. Blanda allt till tomatsåsen och låt koka medan du förbereder allt annat.
  2. Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och andra kryddor om du vill.
  3. Blanda ingredienserna till botten, tryck ut på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 7 min.
  4. När du tar ut den ser den lite grå och vattning ut, häll bort vattnet (mindre om du väljer eko-kött) och bortse från hur den ser ut just nu.
  5. Förbered dina grönsaker och gör den sås du väljer att ha på meatzan.
  6. Fördela sedan tomatsåsen och osten på botten och in i ugnen igen 3-4 minuter – tills osten har smält.
  7. Lägg sedan på övrig topping.

 

 

Tips!

Vill du ha fler LCHF recept på pizza? Kolla in min halloumipizza med vitkål

eller min vegetariska pizza med aubergine

 

 

Annons

11 Responses to Meatza – pizza med köttbotten

Kommentera