Lesscarbs Lesscarbs
Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller – mums!

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller – mums!

Här har du kärlek på en tallrik. Rökiga biffar, mos och svamp. Verkligen mina favoriter, höstigt och värmande.

 

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

 

Ingredienser till 4 personer:

 

 Gör så här

  1. Koka upp vatten till vitkålen.
  2. Blanda färsen med Mapuche fire och salt.
  3. Strimla vitkålen och koka den cirka 10 min i saltat vatten.
  4. Forma till biffar och stek på först lite högre värme för yta, sedan sänker du värmen för att steka igenom (eller till den stekgrad du gillar)
  5. Smörstek kantarellerna och salta efter smak.
  6. Häll av vattnet från kålen och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk, stavmixa slätt och smaka av med salt.

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

 

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, se till att kolla in mina mapuchebiffar med chimichurri

Annons
annons-lesscarbs

One Response to Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller – mums!

  • Testade att göra vitkålsmos i dag för första gången. Alltså!!! Det var ju supergott!!! Slår blomkål och broccolimos med hästlängder!
    Tack för den! 🙂

Kommentera