Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller – mums!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Här har du kärlek på en tallrik. Rökiga biffar, mos och svamp. Verkligen mina favoriter, höstigt och värmande.

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

Ingredienser till 4 personer:

 Gör så här

  1. Koka upp vatten till vitkålen.
  2. Blanda färsen med Mapuche fire och salt.
  3. Strimla vitkålen och koka den cirka 10 min i saltat vatten.
  4. Forma till biffar och stek på först lite högre värme för yta, sedan sänker du värmen för att steka igenom (eller till den stekgrad du gillar)
  5. Smörstek kantarellerna och salta efter smak.
  6. Häll av vattnet från kålen och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk, stavmixa slätt och smaka av med salt.

Mapuchebiffar, vitkålsmos och smörsteka kantareller

Tips!

Om du gillade det här receptet, se till att kolla in mina mapuchebiffar med chimichurri

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Testade att göra vitkålsmos i dag för första gången. Alltså!!! Det var ju supergott!!! Slår blomkål och broccolimos med hästlängder!
Tack för den! 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök