Pulled Beef

LCHF Recept: Pulled Beef – gud så gott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Denna rätt med pulled beef ska man ha tid för att göra. Eller snarare tid för att förbereda, så sköter sig resten i ugnen. Det är en heldag för ugnen, så börja i tid, men helt klart värt väntan! 

Pulled Beef

Ingredienser till 6-8 personer:

Gör så här

  1. Lägg ner köttet i en emaljerad gryta som tål att ställas in i ugnen.
  2. Hacka löken grovt, skala vitlöken och sprid ut över köttet tillsammans med timjankvistarna.
  3. Blanda samman övriga ingredienser och häll över köttet.
  4. Lägg på locket och ställ in i ugnen på 120 grader tills köttet är så mört att det går att dra sönder med en gaffel
    (ca 7-8 timmar hade jag mina köttbitar inne.)
  5. Salta gärna köttet efter smak när du fördelat det med gaffeln.
  6. När köttet är klart, lägg 2 dl av såsen i en kastrull och blanda ner crème fraiche och grädde.
  7. Välj själv tjocklek och syra på såsen genom att tillsätta mer eller mindre grädde/crème fraiche.
  8. Smaka av med salt.
  9. Servera tillsammans med stekt zucchini, sallad och andra färska grönsaker.

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera nötfärsbiffar med rostad fänkål och mozzarella

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Ojojoj, så gott. En rejäl entrecotebit i ugnen hela dagen som sedan faller isär på tallriken med god sås. Mums!!
Camilla

Det här var så himla gott!
Tack för inspirationen.
Dagen efter åkte resterande av köttet i en wrap tillsammans med trattkantareller lök och sallad. Det var en del avundsjuka blickar i lunchrummet vill jag lova.

Ska grädden och creme fraichen med från början, eller är det till såsen efter att köttet är klart?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök